Vier buitenlandse sprekers op Jewish Identity Day

Zondag aanstaande zal in het JCC in Amsterdam de grootse Jewish Identity Day (JID) plaatsvinden. Dit jaar met een breed programma met maar liefst twintig sprekers, inclusief sprekers uit Engeland, Duitsland, België en Israël. De dag wordt omlijst met Israëlische live muziek, een sjoek (markt) en natuurlijk eten en gezelligheid. De buitenlandse sprekers op een rij:

foto Claude-Marinower

Claude Marinower, Antwerpse schepen (wethouder), kwam in februari dit jaar in het nieuws met het voorstel om samen met scholen een actieplan tegen groeiend moslim antisemitisme op te stellen. Op JID zal hij hierover spreken en over andere zaken die op zijn politieke agenda staan.

 

 

foto Henryk-BroderHenryk Broder, journalist, schrijver en TV persoonlijkheid, wordt ook wel de Duitse Leon de Winter genoemd. Overigens zijn goede vriend. Hij schreef onder andere voor Der Spiegel, en sinds 2010 voor Die Welt. Hij zal spreken over de absolute noodzaak van de Joodse staat voor de Joden in de Diaspora.

 

 

foto Aharon_Levy_miniAharon Levy, is een jonge en charismatische Israëlische rabbijn, die in samenwerking met de Israëlische organisatie Arachim naar Nederland wordt gehaald. Dit jaar probeert JID daarmee aantrekkelijker te zijn voor de grote groep Israeli’s die in Nederland wonen.

 

 

foto rabbi-kimcheLaatste buitenlander is de key-note spreker rabbijn Alan Kimche van de Ner Yisrael gemeenschap in Londen. Hij heeft reeds meerdere keren gesproken in Nederland en doet dit op overtuigende wijze. Hij wordt ook wel genoemd als de toekomstige opperrabbijn van Engeland. Hij is getrouwd met de Amsterdamse Via Evers.

 

Naast deze vier geweldige buitenlandse redenaars zijn er maar liefst zestien Nederlandse sprekers met uiteenlopende achtergronden die een lezing verzorgen over onderwerpen variërend van de ‘Brith Mila en de medische vooruitgang’ tot aan ‘Joodse humor verstript’ en ‘mediene in transitie’ tot en met workshops over het maken van de sjabbat, Hebreeuws leren en zelfs lernen. Kijk voor het volledige programma op www.JewishID.nl

Advertentie (4)