Nieuwe Joodse “community” Rotterdam

ohel abraham logoIn het programma “Joods op zondag” van de Joodse Omroep van deze week interviewt Carine Cassuto de oprichters van de nieuwe Joodse Gemeente in Rotterdam, genaamd Ohel Abraham (tent van Abraham): Meïr Villegas Henríquez en Sefanja Severin.

Deze gemeenschap heeft als doel om Joods Rotterdam nieuw leven in te blazen en staat open voor zowel Joden als Noachieten. De nieuwe community zal zich vooral online manifesteren en zal worden ondersteund met fysieke activiteiten.

De term Noachieten wordt heden ten dage vooral gebruikt voor diegenen die zich willen houden aan de zogeheten Noachitische geboden. De oorsprong van het woord ligt in het Bijbelse verhaal over de Ark van Noach. Na de zondvloed wordt in de Tora beschreven dat Noach en zijn zonen met hun vrouwen in de ark de enige overlevenden waren van een wereldwijde zondvloed. Volgens de Tora zouden daarna alle levende mensen Noachieten zijn. Klik hier om het hele interview te beluisteren op de website van Ohel Abraham.

De website is in het Nederlands, maar heeft daarnaast informatie in het Arabisch, Hebreeuws, Engels, Spaans en Portugees.

Reacties