Premier Rutte en ministers naar Israel

    foto mark rutteMinister-president Rutte bezoekt van 7 tot en met 9 december 2013 Israël en de Palestijnse Gebieden voor de officiële lancering van bilaterale samenwerkingsfora met Israël en met de Palestijnse Gebieden.

    Hij wordt hierbij onder andere vergezeld door minister Timmermans van Buitenlandse Zaken en minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Minister Kamp van Economische Zaken zal later in Israël aansluiten. Ook reizen delegaties van het Nederlandse bedrijfsleven mee naar Israël en naar de Palestijnse Gebieden.

    Doel van de bilaterale samenwerkingsfora is het verder verstevigen van de goede betrekkingen met Israël en met de Palestijnse Gebieden. Beide bilaterale samenwerkingsfora hebben innovatie als overkoepelend thema. In deze eerste edities ligt het accent op agrifood, energie en water. Voor de Palestijnse Gebieden is ook ICT belangrijk. Naast overheden worden bedrijven, kennisinstellingen en niet-gouvernementele organisaties betrokken.

    Persconferentie Premier Rutte bij bezoek Netayahu eerder dit jaar aan Nederland.Nederland wil de goede banden met Israël en de Palestijnse Gebieden benutten om waar mogelijk bij te dragen aan vrede en veiligheid in het Midden-Oosten. De bilaterale samenwerkingsfora zullen eens in de twee jaar plaatsvinden, afwisselend in Nederland en Israël respectievelijk de Palestijnse Gebieden. Nederland heeft vergelijkbare samenwerkingsverbanden met onder meer Frankrijk, Duitsland en Polen.

    Nederlandse bedrijven die geïnteresseerd zijn in deelname aan de bedrijvendelegaties naar de Palestijnse Gebieden en naar Israël die in verband met de samenwerkingsfora plaatsvinden, kunnen zich vanaf donderdag 24 oktober 2013 inschrijven bij Agentschap NL.

    Bron: Rijksoverheid

    Advertentie (4)