Nieuw koosjer recept: Franse boerenkip in een heerlijke champignonsaus

Franse landkip. Foto Kosher.com

U zult wel denken ‘alweer een koosjer recept met kip’, maar kip wordt nu eenmaal veel gegeten door Joodse gezinnen op vrijdagavond.

Het recept deze week is: Franse boerenkip in een heerlijke champignonsaus. Makkelijk en snel te bereiden en o zo lekker.

Ingrediënten

  • 2 kippen, in vieren gesneden

Voor de champignonsaus

  • 3 eetlepels olie
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt of 2 blokjes Gefen Frozen Knoflook
  • blik gesneden champignons (400 – 500 gram)
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel witte peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 kopjes Tokay-wijn of Koenig Reisling
  • sap van 2 citroenen (optioneel)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. Bak de ui in olie in een steelpan van 3 liter.
  • Voeg knoflook, champignons en kruiden toe en laat dit 15 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Roer de bloem erdoor en meng goed. Voeg wijn toe en laat sudderen tot het mengsel is ingedikt (ongeveer 10 minuten), af en toe roeren.
  • Plaats stukken kip in een ovenschaal. Giet de saus over de kip en bak deze anderhalf tot twee uur afgedekt. Bak daarna, onbedekt, nog een half uur.
  • Besprenkel de hete kip met citroensap.
Advertentie (4)