9 Israëlische bedrijven en instellingen krijgen EU subsidies om virus aan te pakken

Negen Israëlische organisaties zullen deelnemen aan acht van de drieëntwintig internationale projecten van het Horizon 2020-programma van de EU om het coronavirus en de gevolgen van de pandemie te bestrijden.

De Israëlische organisaties wonnen financiering tot een bedrag van 4,5 miljoen euro. Ze zullen deelnemen aan samenwerkingsprojecten met ten minste 3 partners (waaronder onderzoeksinstituten, ngo’s, overheidsinstanties of bedrijven) uit drie verschillende landen, en oplossingen ontwikkelen die snel kunnen worden toegepast als reactie op de uitbraak van het coronavirus op de volgende gebieden:

  • Onmiddellijke ombouw van productielijnen voor de fabricage van vitale medische apparatuur
  • Medische technologieën, digitale instrumenten en kunstmatige intelligentie (AI) voor behandeling, monitoring en follow-up
  • Sociale en economische gevolgen van de pandemie
  • Het bouwen van databases van patiënten om nieuwe modellen te creëren om te reageren op opkomende gezondheidsbedreigingen

De Israëlische bedrijven en instellingen zijn:

Sanolla – zette een partnerschap op met zeven verschillende Europese organisaties, met een totaal budget van 7 miljoen euro. Het partnerschap ontwikkelt een systeem voor het monitoren van coronavirus patiënten en personen met chronische hart- of longaandoeningen, waardoor lichaamsgeluiden kunnen worden gevolgd die niet hoorbaar zijn voor het menselijk oor, en analyse en diagnose van tal van parameters op basis van AI-tools. De technologie zal een snelle identificatie – binnen 10 seconden – van de ziekte mogelijk maken, waardoor patiënten snel kunnen worden geïsoleerd en de toegang van zieke mensen tot pensioengemeenschappen en andere risicovolle openbare ruimtes wordt voorkomen.

SKM Aeronautics – een partner in een project gericht op het snel transformeren van productielijnen om producten te vervaardigen die nodig zijn tijdens noodtoepassingen. SKM ontwikkelt de knowhow die nodig is voor een snelle ombouw van productielijnen voor beschermende siliconen maskers voor meervoudig gebruik met unieke antibacteriële texturen en interne filters voor eenmalig gebruik.

PhotosonicSys – een project voor de ontwikkeling van een klein, draagbaar en goedkoop apparaat op basis van lichtdetectietechnologie dat snelle, goedkope tests uitvoert om een virus in monsters te detecteren. Deze tests kunnen worden uitgevoerd op het punt van behandeling zonder dat het monster naar een laboratorium hoeft te worden gestuurd, met behulp van een meerlagig metalen plasmasubstraat waarop magnetische nanodeeltjes zijn bevestigd aan een antilichaam dat aan het virus is gekoppeld.

Universiteit van Haifa – dit project wordt geleid door prof. Sara Rosenblum en partners prof. Naomi Josman en dr. Sonia Meir, en omvat het bouwen van een empathisch, gepersonaliseerd platform om volwassenen en kinderen in hun natuurlijke omgeving te volgen, te verrijken en te helpen. Kwaliteit van leven is uitermate belangrijk in tijden van crisis, zoals de huidige pandemie. Het geplande project omvat een persoonlijke beoordeling van volwassenen en kinderen met een handicap en individuele interventieprogramma’s op maat die intergenerationele communicatie omvatten. Het doel is om het functioneren, het vermogen en de socialisatie van de deelnemers te verbeteren, en om een verbetering van hun mentale en fysieke gezondheid te bewerkstelligen.

De Hebreeuwse Universiteit – Prof. Howard Litvin is een partner in dit project met als doel onderzoek te doen naar de indirecte effecten van beslissingen die worden genomen om de corona-epidemie te verzachten. Het project bestaat uit een interdisciplinair team met leden uit twaalf landen. Het team zal de gegevens gebruiken die zijn verzameld als onderdeel van de Europese SHARE-enquête, en zal de attitudes en informatie die zijn verzameld in een enquête onder de volwassen bevolking in heel Europa onmiddellijk na het uitbreken van de epidemie analyseren, evenals gegevens die opnieuw zullen worden verzameld. een jaar later.

MDM-projecten – het bedrijf wordt partner in een project genaamd CleanAir, dat apparaten gaat produceren voor luchtzuivering en desinfectie tegen virussen. Deze zullen worden geïnstalleerd in ziekenhuizen, medische centra en klinieken in de gemeenschap. MDM Projects, gespecialiseerd in de ontwikkeling van medische producten, gaat het filter voor het eindproduct ontwikkelen op basis van een door een andere partner ontwikkeld prototype.

Siemens Israel – ontwikkelt een softwaresysteem dat leveranciers en consumenten met elkaar verbindt voor componenten die zijn gemaakt via 3D-printtechnologieën voor industrieel gebruik. Met het uitbreken van de coronavirus pandemie stelde Siemens het systeem open voor medische entiteiten, zodat ze wereldwijde leveranciers van vitale apparatuur konden lokaliseren voor noodsituaties.

Magen David Adom – als onderdeel van een project genaamd Covinform, dat de reactie op de COVID-19-pandemie op verschillende niveaus zal onderzoeken: overheid, volksgezondheidsinstanties en de media. Het project zal ook de impact van de pandemie op kwetsbare groepen in de bevolking onderzoeken. Als onderdeel van het project zullen oplossingen, richtlijnen en aanbevelingen worden ontwikkeld om ervoor te zorgen dat bij bijkomende uitbraken rekening wordt gehouden met de verschillende behoeften van kwetsbare bevolkingsgroepen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)