Auteurs

De Redactie

Het gezamenlijke account van de redactie. Tip de redactie via het contact formulier.

Joop Soesan

Yehudi

Bekijk alle artikelen van Yehudi.

Appie Polak

Bekijk alle artikelen van Appie Polak.

Stephen

Bekijk alle artikelen van Stephen.

Samuel Arrascaeta

Bekijk alle artikelen van Samuel Arrascaeta.

Leo Groenteman

Leo Groenteman was jarenlang columnist voor het Joods Journaal, heeft geschreven voor de Krant op Zondag en weekblad Vriendin en is auteur van de Facebook-Moppenpagina: “Joodse Humor”.

Bert Vromen Z"L

Bert Vromen, bijna op de helft, Lochemer in Amstelveen, vader en opa heeft als hobby het schrijven van boeken (6 tot nu) en van blogs onder bertvromen.blogspot.nl en is columnist in De Mediene Post. *Augustus 2016 is Bert overleven.

Jos

Bekijk alle artikelen van Jehoshua.

Koby Zicher

Betrokken medemens in bezit de volgende titles: schatje, papa, bijgoochem, columnist, dierenvriend, veteraan, gesjeesde professor, phd, hasbarist. Deze volgorde kan variëren naargelang het onderwerp.

David Beesemer

David Beesemer is een Amsterdamse vastgoedondernemer en voorzitter van de joodse sportclub Maccabi Nederland.

Dina-Perla Portnaar

Dina-Perla is verteller, vertaler, consultant en schrijver van het spraakmakende boek 'Exodus uit de vuurtoren'.

Jael Niesink

Hidde van Koningsveld

Hidde van Koningsveld studeert Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht en is voorzitter van CIJO, de jongerenorganisatie van het CIDI.

Administrator

Edwin Koning

Nathan Bouscher

Nathan Bouscher, geboren in Amstelveen in 1983, heeft rechten gestudeerd aan de VU en UVA (master Internationaal en Europees recht) en is directeur van veilinghuis Corinphila. Het veilinghuis is gespecialiseerd in postzegels, munten en prentbriefkaarten.

Nathan heeft in het verleden gewerkt als stafmedewerker bij het Centrum Informatie Documentatie Israel (CIDI) en heeft zich door de jaren heen ingezet voor een scala van veelal Joodse non-profit organisaties. "Ik heb in die tijd met recht de bijnaam ‘netwerker’ verworven", concludeert Bouscher. Zo nam Nathan ook deel aan de beruchte 'kopjes thee' gesprekken in de ambtswoning van toenmalig burgemeester van Amsterdam Job Cohen, het Joods-Marokkaanse dialoog waar hij niet schroomde om zijn mening te delen.

Met regelmaat laat hij zijn stem horen in het publieke debat over Joods Nederland, Israel, antisemitisme en andere maatschappelijke vraagstukken.

Brigitte Wielheesen

Arthur van Amerongen