Israëlische medicinale cannabis goedgekeurd voor export naar Duitsland, Frankrijk

De Israëlische export van medicinale cannabis begint vorm te krijgen. Het vooraanstaande Israëlische medicinale cannabisbedrijf Panaxia ontving eerder deze week goedkeuring om hun producten naar Duitsland en Frankrijk te exporteren.

Op woensdag kondigde Panaxia, Israëls grootste fabrikant van medicinale cannabisproducten, aan dat zij het eerste bedrijf in het land zijn dat een commerciële exportvergunning voor medicinale cannabis naar Duitsland had gekregen van het ministerie van Volksgezondheid. 

Voor het einde van 2020 zal beginnen met de verkoop van een reeks hoogwaardige, op olie gebaseerde medicinale cannabisproducten in Duitsland onder de merknaam Naxiva-Panaxol, dat het deelt met de Europese farmagigant Neuraxpharm.

In juli van dit jaar passeerde Israël Duitsland als de grootste importeur van medicinale cannabisbloem ter wereld, een bewijs dat de alom bekritiseerde hervorming van de medicinale-cannabisindustrie door voormalig minister van Volksgezondheid Yaakov Litzman, niet werkte.

Vorige maand begon de trend eindelijk te veranderen, toen Panaxia het eerste bedrijf in Israël werd dat commerciële vergunningen voor de export van medicinale cannabis naar Australië en Portugal kreeg. 

Op dinsdag ontvingen Panaxia en Neuraxpharm ook de goedkeuring van het ministerie van Volksgezondheid om monsters van medicinale cannabistabletten en oliën naar Frankrijk te exporteren en om deel te nemen aan een pilotprogramma dat is geïnitieerd door de Franse regering om de medicinale cannabisindustrie in het land te reguleren. 

De pilot zal naar verwachting in de komende maanden beginnen en ongeveer twee jaar duren, waarin 5-6 bedrijven gratis medicinale cannabisproducten zullen selecteren voor 3000 patiënten die voldoen aan de criteria die de Franse regering stelt.

Dr. Dadi Segal, oprichter en CEO van Panaxia Israel zei woensdag: “Dit is een grote dag voor Panaxia; een dag waarop we ons al heel lang voorbereiden. Het verkrijgen van een exportvergunning naar Duitsland is de belangrijkste mijlpaal voor het bedrijf tot op heden en fungeert als een keerpunt in zijn activiteit.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!