Nieuw koosjer recept – ‘kippenvingers in de oven gebakken’

Foto Whisk by Ami Magazine

Het is donderdag dus tijd voor een nieuw koosjer recept en deze week maken we het makkelijk met een recept wat we vonden op Kosher.com

Kippenvingers die je in de oven in dertig minuten lekker knapperig maakt en waar je je vingers bij aflikt.

Ingrediënten

140 – 175 gram kippenborst, in reepjes gesneden (meer kan ook)

2 eetlepels water

1 eetlepel mosterd

zout, naar smaak

peper, naar smaak

snufje paprika

snufje cayennepeper

snufje knoflookpoeder

snufje uienpoeder

1 pakje Melba-toast, geplet

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius, bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.

Meng in een kleine kom water, mosterd, zout, peper, paprikapoeder, cayennepeper, knoflookpoeder en uienpoeder.

Maal de Melba-toast in een keukenmachine tot het een poeder wordt. Voeg toe aan een tweede kleine kom.

Bestrijk de kipreepjes aan beide kanten, eerst in het kruidenmengsel en daarna in het Melba toastpoeder. Leg ze op de voorbereide bakplaat.

Bak ongeveer 20 minuten, keer halverwege de bereidingstijd om. Voor extra knapperigheid, gril de laatste twee tot drie minuten. Serveer onmiddellijk.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)