Nederlands zorgpersoneel krijgt door SION Medical uit Israël geproduceerde FFP2-medische mondkapjes

Medisch mondkapje van Sion Medical. Foto Sion

Sion Biotext BV, een dochteronderneming van Sion Medical Ltd. in Israël, zal de Nederlandse overheid FFP2-medische mondkapjes (vergelijkbaar met N95-mondkapjes) leveren voor medisch personeel in Nederland.

Vooruitlopend op de tweede golf van het coronavirus en met hulp van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), heeft Sion Medical een productielijn in Maastricht opgezet, onderdeel van het aangesloten Nederlandse Life Sciences & Health-ecosysteem. De productielijn is identiek aan de N95-faciliteit in Sderot, Israël, waar Sion Medical mondkapjes produceert na het winnen van een aanbesteding van de Israëlische regering eerder dit jaar.

De door Sion Medical en haar dochterondernemingen geproduceerde medische mondkapjes voldoen aan internationale normen (CE en FDA).

Sion meldt dat de productielijn gebaseerd is op Israëlische ervaring en het besef dat het belangrijk is voor elk land om onafhankelijke en lokale productiemogelijkheden te hebben voor het produceren van medische apparatuur in het algemeen, en in het bijzonder persoonlijke beschermingsmiddelen.

In Maastricht produceert, distribueert en verkoopt Sion producten op basis van honing van medische kwaliteit die worden gebruikt in een breed scala van toepassingen voor geavanceerde wondzorg (zoals brandwonden en decubitus). De producten worden verkocht in meer dan 60 landen, waaronder Israël.

De Nederlandse ambassadeur in Israël, de heer Hans Docter, die de fabriek in Sderot in oktober bezocht, juicht de samenwerking van Sion Medical met de Nederlandse overheid toe. “Deze order laat zien dat er veel potentie is voor samenwerking tussen Nederlandse en Israëlische partijen. Bij de ambassade staan ​​we klaar om degenen te helpen die deze kansen willen aangrijpen, ”zei Docter.

Foto Sion Medical

Sinds het begin van de coronapandemie heeft Sion Medical meer dan 200 miljoen verschillende soorten beschermende mondkapjes verkocht in Israël en wereldwijd, aldus Daniel Lev, eigenaar en CEO van Sion Medical.

Lev zei dat “de pandemie van het coronavirus aan regeringen over de hele wereld duidelijk heeft gemaakt dat ze niet langer alleen kunnen vertrouwen op import uit Oost-Azië, en dat de economische overweging van lage prijzen voor medische apparatuur niet helpt in tijden van schaarste en een grote wereldwijde vraag.”

Lev zei dat Sion Medical momenteel een extra productielijn voor N95-mondkapjes in Mexico aan het opzetten is voor de Amerikaanse markt en het gezondheidssysteem op het continent, dat zal worden toegevoegd aan de bestaande productielijn voor drielaagse mondkapjes in Mexico.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!