Israel slaat terug

foto Beersheva kleuterschool na raket aanval gaza
Een kleuterschool in Beersheva na een raket aanval in Gaza. 31 December 2008. Foto: Avi Ohayon

Als gevolg van 6 raketbeschietingen uit Gaza op het zuiden van Israel heeft de Israelische luchtmacht afgelopen nacht twee wapen depots, een lanceerbasis voor raketten en een locatie waar terroristische activiteiten plaats vindt aangevallen in de Gazastrook. Alle doelen zijn nauwkeurig geraakt, aldus de IDF. Ook heeft Israel’s minister van Defensie Moshe Ya’alon tijdelijk de grensovergangen tussen Israel en Gaza afgesloten voor commerciële goederen. Twee raketten zouden zijn onderschept door het Israëlische Iron Dome anti-raket systeem.

De raketten volgen na een lange periode van rust voor de burgers in Israel. Dit jaar zijn er ongeveer 20 raketten afgevuurd, onder andere tijdens het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama begin dit jaar in maart.

Benjamin Netanyahu heeft inmiddels verklaard: “Mijn beleid is om iedereen die ons pijn wil doen te schaden. We hebben opgetreden en zullen blijven optreden tegen alle bedreigingen, dichtbij en ver”. De premier vervolgde: “Ik geloof dat Joden in staat moeten zijn om zichzelf te verdedigen, door zichzelf, en met vastberadenheid te handelen tegen elke vijand die ons probeert te schaden”.

Advertentie (4)