Alexander Bier Brouwerij maakt bier om boeren aan grens Gaza te steunen

De Alexander bierbrouwerij uit de Israëlische stad Emek Hefer is begonnen met de productie van bier gemaakt van tarwe, gekweekt op de velden die onlangs door de terreurvliegers van Hamas werden getroffen. Een deel van de tarwe-oogst heeft de vuurzee doorstaan en wordt nu gebruikt om een speciaal bier te brouwen. De intentie is om de boeren van de Gaza omringende regio deels te compenseren voor de door Hamas toegebrachte schade. 

“Ik ben opgegroeid als boerenzoon in Kibbutz Misgav Am in het noorden van Israel” zegt Ori Sagi, oprichter en CEO van Alexander Beer. “De aanblik van de verbrande akkers maakt mij verdrietig en heeft mij doen besluiten om hulp te bieden. Het heeft voor mij niets met politiek te maken maar alles met solidariteit” aldus de bierbrouwer. De naam van het speciale bier is ‘Otef Aza’ ofwel ‘Gaza Border Beer’.

Verder lezen kan hier 

Advertentie (4)