Netanyahu bezoekt de shiwa van de familie bij terreuraanval vermoorde Rabbijn Achiad Ettinger

Premier Netanyahu heeft vandaag de shiwa (rouwende) bezocht van de familie van de gisteren bij een terreuraanslag vermoorde rabbijn Achiad Ettinger.

Tijdens zijn bezoek zei Netanyahu “De schok is enorm. Van wat ik heb gehoord over Achiad,  was hij een geweldig persoon, een man van moed met een nobele ziel. De pijn over julli verlies is immens, ik begrijp hoe diep het is. Maar ik wil dat jullie weten dat het een schok is voor het hart van het hele Israelische volk. ”

Verder zei Netanyahu “dat hij hoopt dat de doodstraf  voor veroordeelde terroristen wordt ingevoerd, maar dat dit niet “van de ene op de andere dag” zal gebeuren”.

De moeder van rabbijn Ettinger vertelde de premier “dat ze hoopt dat de regering de aanwezigheid van troepen op de Westelijke Jordaanoever zal versterken, omdat volgens haar onlangs het aantal soldaten is verminderd.” “Dit is ons land”, zei ze.

 

Advertentie (4)