Zeldzame Gouden Leeuw aapjes tweeling geboren in de dierentuin van Jeruzalem

Er was vorige maand veel opwinding in het Kleine Dieren Gebouw van de Bijbelse Dierentuin van Jeruzalem toen twee gouden leeuwen tamarijnen aapjes werden geboren.

De dierentuin maakt deel uit van een internationaal instandhoudings- en fokprogramma voor deze zeldzame, bedreigde  aap soort. In de jaren tachtig bestonden er minder dan tachtig gouden tamarins in het wild. De populatie van deze unieke dieren telt nu ongeveer 3.200, dankzij internationale fok- en conserveringsinspanningen zoals die van de bijbelse dierentuin in Jeruzalem.

De inheemse aapjes uit de regenwouden van Zuidoost-Brazilië, lijken op zijdeaapjes en eten insecten, spinnen, fruit, sap en vogeleieren.

Dit is de tweede geboorte voor moeder Bilby, die vanuit een dierentuin uit het Engelse Bristol, naar Jeruzalem werd gebracht. Zij en haar maatje Zohar, die in Jeruzalem werd geboren, hadden vorig jaar een jongetje.

De vader van de Tamarins speelt een belangrijke rol in het ouderschap, dus Zohar zal zijn handen vol hebben met de leuke nieuwkomers. Ze zijn de derde generatie van de Israëlische Golden Lion tamarins van de kant van hun vader.

Advertentie (4)