Holidays in the Holy Land, een reisverslag door Fabian Vendrig

Fabian Vendrig en zijn vrouw wilden al langere tijd een reis naar Israel maken. Dit jaar kwam het er dan van. Met zijn toestemming plaatsen wij zijn reisverslag hier.

We wilden altijd al naar Israël, het Heilige Land, en nu gingen we eindelijk! Het was een fantastische ervaring en om mijn vrouw te citeren: “Israël is het land van contrasten”. Mijn vrouw heeft natuurlijk altijd gelijk, dus ik kon niet anders dan het met haar mee eens te zijn. We zijn begonnen in Jeruzalem en hebben daar de religieuze hoogtepunten bezocht, behalve de Al Aqsa-moskee en het plein rondom omdat we niet welkom waren als niet-moslims ( het buitenplein is slechts een paar uur per dag toegankelijk).

 Jeruzalem: Klaagmuur en Al Aqsa-moskee

We bezochten de Westelijke Muur en de synagoge, voor Joden de meest heilige plaats, en we waren daar welkom. Natuurlijk hebben we ook de kerk van het Heilig Graf bezocht, voor christenen een van de heiligste plaatsen: het was hier waar men geloofd dat Jezus uit Nazareth werd gekruisigd, de plaats staat ook bekend als Golgotha.

Na een paar dagen in Jeruzalem was het tijd om letterlijk naar de Dode Zee te gaan op minder dan een uur rijden: van + 700 meter hoogte in Jeruzalem tot -423 meter op het niveau van de Dode Zee, de laagste plaats op aarde.

 

De Dode Zee is erg indrukwekkend, en heet en het is een unieke ervaring om erin te drijven. We hebben ook Masada bezocht, een UNESCO-werelderfgoed in de woestijn van Judea met uitzicht op de Dode Zee. Als je een leuke ontspannende plek nodig hebt om buiten de Dode Zee-resorts te verblijven, ga dan naar “Aloni Neve Zohar”: de manager van het appartement dat we hebben geboekt ( link ), Eyal, is geweldig! Oh en kijk uit voor de katten daar ;-).

Na twee dagen rond te hebben doorgebracht op de laagste plek op aarde was het tijd om richting de Middellandse Zeekust te gaan: Tel Aviv! Het is de meest dynamische en levendige stad van Israël met veel stranden die elk jaar door miljoenen mensen worden bezocht.

Deze reis door Israël was geweldig en Israël is inderdaad een land vol contrasten: we vonden het geweldig en we hopen snel terug te komen! Mazzeltof!

Advertentie (4)