In Israel: Rij niet over het strand, schildpadden broeden (VIDEO)

De Israel Nature and Parks Authority (INPA) riep iedereen maandag op om niet langs de stranden te rijden, nadat bij Zikim beach vlakbij de grens met Gaza een groene schildpad werd ontdekt. Deze schildpad was door de banden van een auto diep in het zand gedrukt.

Gelukkig werd hij door inspecteurs van de INPA ontdekt, die hem bevrijden uit zijn benarde positie waarna hij zijn weg naar zee kon vervolgen.

Nu is autorijden op de meeste stranden in Israel verboden, maar Israel zou Israel niet zijn als weinigen zich daar iets van aantrekken.

De jonge zeeschildpad op tijd bevrijd en op weg naar zee

Groene en karetschildpadden, zowel bedreigd als beschermd door de wet, keren elk jaar terug naar de Israëlische stranden waar ze zijn geboren om nesten te graven en hun eieren te leggen, voordat ze de nesten bedekken met zand en terug naar zee gaan.

Het broedseizoen duurt van mei tot augustus, waarbij de kleine kuikentjes meestal ‘s nachts in de richting van de golven kruipen, met het natuurlijke licht aan de horizon om hen te begeleiden.

De INPA roept ook om om ‘s nachts geen vuur te ontsteken of luide muziek te spelen op plekken waar de zeeschildpadden hun eieren hebben gelegd.

Advertentie (4)