Netanyahu: Baha Abu al-Ata was een tikkende tijdbom

Baha Abu al-Ata. Screenshot Twitter

In een op televisie uitgezonden toespraak tot de natie zegt premier Benjamin Netanyahu dat Baha Abu al-Ata, de Palestijnse Islamitische Jihad-commandant die vanochtend vroeg werd geneutraliseerd, een “tikkende tijdbom” was.

Netanyahu voegde daaraan toe dat de operatie 10 dagen geleden unaniem door het kabinet was goedgekeurd.

“Deze terrorist vuurde honderden raketten af ​​en plande meer aanvallen”, zegt de premier. “Hij was een tikkende tijdbom.”

“Wie ons pijn doet, zullen wij pijn doen. Wie denkt dat ze het bereik van onze lange arm kunnen vermijden, vergist zich”, voegt hij eraan toe. “Wij zijn niet geïnteresseerd in escalatie, maar zullen reageren wanneer dat nodig is.”

De premier zegt dat de operatie enkele maanden geleden door het kabinet was besproken, 10 dagen geleden is goedgekeurd en de IDF heeft gezegd de operatie uit te voeren op het tijdstip dat zij het beste vond.

“Deze terroristen denken dat ze burgers kunnen raken en zich achter burgers kunnen verbergen”, zei de premier. “Wij hebben laten zien dat we de terrorist kunnen raken met minimale schade aan burgers. Iedereen die denkt dat ze onze burgers kunnen raken en ermee wegkomen, heeft het mis. Als u ons slaat, zullen wij u slaan.”

Opperbevelhebber van de IDF, Kochavi, zei dat Al-Atta de persoon was die probeerde de inspanningen van Israël om een staakt-het-vuren met Hamas in de Gazastrook te bereiken te ondermijnen.

“De laatste dagen was hij bezig om nieuwe aanvallen tegen Israël voor te bereiden”, zegt de legerleider.

“Wij probeerden om hem op verschillende manieren zonder succes te dwarsbomen en vervolgens hadden wij geen andere keuze dan hem gericht uit te schakelen.”

Advertentie (4)