IDF heeft binnenkort meer dan 1000 moslimmilitairen in dienst

Arabische soldaten afgelopen augustus. Foto IDF Woordvoerders eenheid

In het afgelopen jaar hebben meer dan 1.000 moslimmilitairen, allemaal vrijwilligers, zich als dienstplichtigen of reservisten, bij de IDF aangemeld, een aantal wat ook de IDF heeft verrast.

Volgens de IDF is dit meer dan een verdubbeling in het aantal dienstplichtigen uit de Arabische sector, waaronder moslims uit plaatsen zoals Taibeh en Qalansawa en zelfs uit Oost-Jeruzalem, bedoeïenen uit de Negev en Galilea en christelijke Arabieren uit het noorden.

Deze stijging van het aantal Arabische soldaten komt ook tot uiting in het aandeel Arabische militairen dat zich voor de gevechtsdienst meldde: 450 van hen nemen dienst in gevechtsberoepen, als verkenners en strijders in de bedoeïenenpatrouille-eenheid, maar niet alleen daar.

Enkele tientallen soldaten uit de Arabische sector werden geïntegreerd in infanteriebrigades zoals de Kfir en Nahal eenheden. Anderen dienen, in verschillende IDF onderdelen, als artsen, verpleegsters, ambulance chauffeurs, transportchauffeurs en soldaten van het Home Front Command die in geval van nood in hun woonplaats zullen worden ingezet. Sommigen nemen via het leger dienst als politieagenten of bij de grenspolitie.

Om de toetreding van jongeren uit de Arabische sector tot het leger te vergemakkelijken, heeft de IDF de afgelopen maanden online “promoties” gehouden waarin ze zich konden aanmelden voor militaire dienst en informatie te krijgen over de mogelijkheden.

Opinieleiders uit de Arabische sector tijdens hun IDF training voor “Ambassadors in Uniform”. Foto IDF woordvoerders eenheid

Ook het programma “Ambassadors in Uniform”, een korte training van enkele weken voor opinieleiders in de Arabische sector, nam dit jaar toe, zo meldt de Hebreeuwse krant Ynet, en in de afgelopen maanden zijn er meer dan 100 deelnemers aan de cyclus geregistreerd, twee keer zoveel als in voorgaande jaren.

De IDF Population Administration werkt ook doelgericht samen met minderheden: de komende weken zullen 900 Arabische christenen worden benaderd met de bedoeling om minstens een kwart van hen te rekruteren, driemaal het aantal christenen dat zich elk jaar aanmeldt.

Alhoewel de IDF minder bereid is hierover informatie te verstrekken, werd er in 2020 ook een doorbraak gemerkt met betrekking tot de bereidheid van jongeren uit de vier Druzen dorpen in de noordelijke Golanhoogten om dienst te nemen in het leger.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)