Israël en de VAE beginnen uitwisselingsprogramma voor studenten

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Volgens een persbericht van het Israëlische Ministerie van Onderwijs is zondag met de minister van Onderwijs van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) overeengekomen om een ​​studentenuitwisselingsprogramma op te starten.

Het uitwisselingsprogramma voor studenten is een uitvloeisel van de normalisatieovereenkomst tussen de twee landen, waarmee op een groot aantal gebieden van wederzijds belang wordt samengewerkt.

Minister van Onderwijs Yoav Gallant sprak via Zoom met zijn tegenhanger van de VAE Hussein Ibrahim al-Hamadi, waar beiden spraken over het belang van onderwijs, het verband met duurzaamheid, het milieu en onderzoek naar astrofysica en de zee.

Minister Gallant nodigde al-Hamadi uit voor een officieel bezoek aan Israël, waarbij de laatste Gallant op zijn beurt uitnodigde naar de VAE.

“De Verenigde Arabische Emiraten hebben zich aangesloten bij een aantal Arabische landen die onlangs vredesovereenkomsten hebben gesloten met de staat Israël, waarbij zij het belang ervan erkennen”, aldus Gallant.

“Ik sprak vandaag met de minister van Onderwijs van de VAE, Hussein Ibrahim al-Hamadi, en hoorde van hem over de manier waarop zijn land omgaat met de werking van het onderwijssysteem te midden van het coronavirus. Ik ben blij dat minister al-Hamadi mijn voorstel om een studentenuitwisselingsprogramma tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten heeft geaccepteerd om de educatieve en sociale vertrouwdheid van studenten uit beide landen te bevorderen,” voegde Gallant eraan toe.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)