De vergeten internationale luchthaven van Jeruzalem

Het vliegveld van Jeruzalem werd in 1924 door de Britten gebouwd en diende als enige luchthaven in het Brits mandaat Palestina.

Vanaf 1948 tot aan de Zesdaagse Oorlog in 1967 werd de luchthaven gebruikt door Jordanië. Na de Zesdaagse Oorlog kwam het vliegveld in Israëlische handen terecht en werd onderdeel van het gemeentelijk gebied van de stad Jeruzalem.

Tijdens de jaren zeventig van de vorige eeuw investeerde Israël in het vliegveld om er een internationale luchthaven van te maken, maar de internationale luchtvaartautoriteiten stonden geen internationale vluchten toe. Uiteindelijk werd het vliegveld van Jeruzalem alleen gebruikt voor binnenlandse- en chartervluchten.

De luchthaven van Jeruzalem werd in oktober 2000 tijdens de Tweede Intifada gesloten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)