Moslims in het Israelische leger

logo idf israelisch legerVeel mensen denken dat alleen Joden dienen in het Israëlische leger. Hoe zit het dan met Israëlische moslims? In het filmpje hieronder komt de 24-jarige Ahmed Inaim uit Nazareth aan het woord. Moslim, bedouin en Israëli. Hij is een van vele Moslims die ervoor kiest om vrijwillig in het Israëlische leger te dienen, omdat Moslims zijn vrijgesteld van dienstplicht. Hij patrouilleert de grenzen van Israël met Egypte en Gaza. Zijn broer is gesneuveld tijdens een gevecht en een andere broer raakte gewond in dezelfde aanval waar Gilad Shalit werd ontvoerd…

Wist je dat?

Moslims mogen als onderdeel van hun militaire dienst de eed aan de staat Israël afleggen met de Koran in de hand, zoals Joden dat doen met de Thora..

Klik op deze link voor het verhaal over de broers Muhammad and Milad Atrash.

Klik op deze link voor een interview met Israëls hoogste Moslim officier in de IDF.

Klik op deze link voor een filmpje van CNN over een Moslim in het Israëlische leger. 

Advertentie (4)