Meisjes van 13 steken bewaker neer in Ramla

Soldaten Israel krijgen nekbeschermingEen veiligheidsagent in de stad Ramla, in het midden van Israël, is vandaag lichtgewond geraakt bij een aanval door twee tienermeisjes. De Palestijnse kinderen van dertien jaar oud staken de 27-jarige man met keukenmessen in zijn hand en been. Dit gebeurde vanochtend bij de ingang van een winkelcentrum, in de buurt van het centrale busstation van Ramla.

De meisjes hadden met hun messen de bewaker aangevallen nadat hij hen om legitimatie vroeg. Collega’s van het slachtoffer wisten de woestelingen, twee nichtjes uit de plaats Jawarish, vervolgens te overmeesteren.
Het gevaarlijke duo werd later door de politie meegenomen naar het bureau voor ondervraging, meldt Ynet.

Een woordvoerster van de politie verklaarde dat de bloeddorstige tienermeiden “uit nationalistische motieven” hun terreurdaad begingen.

Nadat een van de aanvallers in de boeien was geslagen spuugde een passerende jongeman het kind in haar gezicht. Deze persoon is ongemoeid gelaten door de politie.

Operatie

Volgens een bron in Jawarish zou een van de meisjes die middag medisch getest worden in een kliniek ter voorbereiding op een operatie, waardoor ze beiden pas later op school hoefden te verschijnen. Het zou gaan om hele normale kinderen die zich niet verdacht gedroegen, zei de bron.

Ramla wordt overwegend bewoond door Joden, maar kent een aanzienlijke Arabische minderheid. Naar aanleiding van het voorval verklaarde burgemeester Yoel Lavi dat dergelijk geweld “niet karakteristiek” is voor de Arabieren in zijn stad. Zij leven daar “in harmonie met Joden”, sprak hij.

Advertentie (4)