Een definitief antwoord op Hamas’ terreurtunnels

Israel bouwt ondergrondse muurIsraël bouwt een enorme, ruim 700 miljoen euro kostende, ondergrondse barrière langs de grens met de Gazastrook om te voorkomen dat de islamistische terroristische groep Hamas haar netwerk van terreurtunnels onder de Israëlische grens uitbreidt, schrijft Yochanan Visser.

Het project omvat de bouw van een enorme ondergrondse muur, compleet met sensoren die tientallen meters diep in de grond reikt. De barrière boven de grond zal een hoogte van 6 meter bereiken, volgens het Israëlische leger. (IDF).

De commandant van het zuidelijke commando van de IDF, Maj. Gen. Eyal Zamir, vertelde verslaggevers dat het Israëlische leger er rekening mee houdt dat de bouw van de barrière zal leiden tot een nieuwe confrontatie met Hamas. De terreurorganisatie zal de bouw van de muur willen voorkomen omdat de barrière een waterdicht antwoord zal zijn op het enige Hamaswapen dat Israël echt vreest.

“Ik denk dat de andere kant (Hamas) de situatie moet herzien in het licht van de constructie van de barrière. Als Hamas ervoor kiest om oorlog over de bouw van de barrière te ontketenen, is dat een geldige reden (voor de IDF) om die oorlog aan te gaan – maar de barrière zal worden gebouwd”, zei Zamir vastbesloten.

Advertentie (4)