IDF sloopt terreur-tunnel van Hamas

IDF_Terror_Tunnel_Gaza

Doelwit van de Israëlische legeractie afgelopen nacht in de Gaza Strook was een tunnel waarmee terreurgroep Hamas militanten tussen Egypte en Gaza verplaatste. De ondergrondse structuur werd bij de actie van Israël’s strijdkrachten (IDF) volledig verwoest, aldus een Defensie-woordvoerder deze ochtend.

Volgens de IDF-zegsman liep de tunnel onderdoor grenspost Kerem Shalom en onder diverse andere strategische doelwitten, waaronder een pijpleiding. Dagelijks passeren zo’n duizend vrachtwagens Kerem Shalom, bericht The Jerusalem Post.

“De terroristische organisatie Hamas is verantwoordelijk voor alles wat gebeurt in en rondom de Gaza Strook”, luidde de verklaring van het IDF.

Minister van Defensie Avigdor Liberman sprak van “een professionele en nauwkeurige militaire actie”. Hij noemde het verwoesten van de tunnel-netwerken rondom Gaza “een essentieel onderdeel van onze systematische strategie om de strategische capaciteiten van Hamas te beschadigen. Onze boodschap aan het leiderschap van Gaza en de inwoners is helder: investeer in de heiligheid van het leven en niet in dodentunnels”, zo besloot Liberman.

Advertentie (4)