Roemenië gaat ambassade naar Jeruzalem verhuizen

RoemeniëRoemenië wordt het vierde land die haar ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem gaat verhuizen, in navolging van de Verenigde Staten, Guatemala en Honduras.

De Roemeense regering heeft gisteravond een plan goedgekeurd om de ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen. Dat heeft de leider van de Roemeense zusterpartij van de PvdA bekend gemaakt, Liviu Dragnea, in een interview met de Roemeense tv-zender ANTENA 3. De goedkeuring van Boekarest valt samen met het 70-jarig jubileum van de Joodse Staat.

Wanneer de daadwerkelijke verhuizing gepland staat is nog niet bekend gemaak. De Palestijnse Autoriteit is ondertussen al in de weer in een poging om de verhuizing van nóg een andere ambassade naar Jeruzalem te voorkomen. De Roemeense vertegenwoordiger in Ramallah had vanochtend een ontmoeting premier Rami Hamdallah van de Palestijnse Autoriteit.

Klik hier om een eenmalige gift over te maken aan joods.nl met iDEAL.