Arabier ramt keppel-dragende Jood in Berlijn – video

In Berlijn is gisteravond een Joodse man gewelddadig belaagd voor het dragen van een keppeltje. Het 21-jarige slachtoffer, dat de Israëlische nationaliteit bezit, werd meermaals geslagen met een riem.

De aanval vond plaats op de Hemholtzplatz, waar de man wandelde met een 24-jarige vriend van hem. Daar werd het duo mishandeld door een drietal onbekende mannen dat de Joodse man herhaaldelijk uitschold voor “Yahudi”, dat “Jood” betekent in het Arabisch.

Toen een van de slachtoffers achter de daders wilde aangaan, werd hij aangevallen met een glazen fles, aldus de Berliner Zeitung.

‘Stop met zondagspreken’

Levi Salomon, woordvoerder van het Joodse Forum voor Democratie en tegen Antisemitisme (JFDA), legt de schuld voor het geweld niet alleen bij de politiek. “Het is ondraaglijk om een jonge Joodse man te zien worden aangevallen op klaarlichte dag middenin Berlijn, omdat hij er Joods uitziet. Dit bewijst dat Joodse mensen hier niet veilig zijn. (…) We hebben geen behoefte meer aan zondagse preken, maar in plaats daarvan is actie noodzakelijk”, aldus Salomon.

Klik hier om een eenmalige gift over te maken aan joods.nl met iDEAL.
Advertentie (4)