Elon Musk blokkeert Twitter-account van Kanye West na anti-Joodse uitspraken

Rapper Kanye West te gast bij Alex Jones

De nieuwe baas van Twitter heeft het account van Kanye West (45) opgeschort. Aanleiding was een nieuwe antisemitische tweet die de rapper de lucht in heeft gestuurd. Enkele uren voorafgaand aan de tweet, was Kanye met een zwart masker op te gast bij het InfoWars videokanaal van Alex Jones, waar hij meerdere malen prees uitte aan Adolf Hitler en de nazi’s.

Elon Musk schrijft in een tweet: “Ik heb mijn best gedaan. Desondanks overtrad hij opnieuw onze regel tegen het aanzetten tot geweld. Account wordt opgeschort.”

Tijdens het InfoWar-interview, het kanaal van Alex Jones dat bekend staat als een van de grootste wereldwijde verspreiders van misinformatie en complottheorieën, zei de rapper dat “de nazi’s veel goede dingen hebben gedaan.” Ook zei de rapper dat er “geen 6 miljoen Joden zijn vermoord tijdens de holocaust.”

De boodschap van de rapper die telkens terugkwam was dat “de zionisten de wereldwijde macht hebben”, en dat die macht doorbroken moet worden.

Het komt zelden voor in een show dat Alex Jones als gematigd overkomt, maar de uitspraken van de rapper over Joden gingen zelfs Alex Jones te ver, die herhaaldelijk tegengas gaf aan zijn uitspraken. “Ik geloof in absolute vrijheid van meningsuiting, daarom ben je uitgenodigd hier, je bent een geweldig persoon. Maar ik wil ook tot een bepaalde hoogte mijn genuanceerde mening geven. Er zijn machtsstructuren, er zijn maffia’s, er zijn groepen, en er zijn ook linkse Joden zoals bij het ADL die mensen snel verwijten een nazi te zijn, waaronder mijzelf. Maar ik ben niet tegen groepen en ik geef niet de Joden van deze beschuldigen de schuld,” was de boodschap van Jones tegen de rapper.

Overigens spreekt het ADL nergens uit dat Jones een nazi zou zijn. In een artikel op de website van het ADL schrijft de organisatie dat Jones zelf nooit antisemitische uitspraken heeft gedaan, maar wel antisemitische gasten in zijn show heeft gehad.

Volgens Alex Jones hebben “linkse mensen de afgelopen 5 tot 7 jaar de deur geopend om groepen te gaan haten door blanke mensen als inherent slecht af te schilderen omdat ze blank zijn. Mijn mening is dat we mensen individueel moeten beoordelen.”

Ook vertelde Jones anekdotes aan Kanye West over zijn opa’s die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Amerikaanse leger hebben gediend, maar de rapper was daar naar eigen zeggen niet van onder de indruk.

In een van die verhalen vertelde Alex Jones over de wreedheden van de nazi’s die een opa van hem heeft gezien in Europa. “De nazi’s waren heel slecht, laat dat duidelijk zijn,” aldus Jones.

Kayne West is onlangs zijn campagne ‘Ye24’ begonnen om mee te doen aan de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2024.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)