Maccabi Nederland op jacht naar goud tijdens European Maccabi Games in Boedapest

De Nederlandse topsporters van Maccabi Nederland zijn in Boedapest, waar deze week de European Maccabi Games gehouden wordt. TeamNL heeft vanuit de Hongaarse hoofdstad laten weten: “de jacht naar GOUD start vandaag!”.

De organisatie heeft bekend gemaakt dat Noah Beukeboom is benoemd tot de Nederlandse vlaggendrager tijdens de openingsceremonie van het sportevenement. Vandaag is de Europese Maccabiade officieel begonnen en zal plaatsvinden tot 7 augustus.

Via de Facebook pagina van Maccabi Nederland kunt u op de hoogte blijven van de laaste updates uit Boedapest.

De European Maccabi Games worden om de vier jaar gehouden. In Boedapest zijn meer dan 2.000 joodse atleten aanwezig. De sporters komen niet alleen uit Europese landen, maar ook uit Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Israël, Australie en andere landen uit de diaspora. Negentig van hen komen uit Nederland onder leiding Maccabi Nederland, de grootste joodse sportclub van Nederland.

De missie van de Europese Maccabi Games is het in stand houden van de Europese Joodse gemeenschap door middel van atletische competitie. Praag organiseerde in 1929 de allereerste Europese Maccabi Games.

Als gevolg van de oorlog hebben de Maccabiah Games jarenlang niet kunnen plaatsvinden. Na de onderbreking keerden de joodse spelen eindelijk terug naar Europa, toen Kopenhagen de spelen van 1959 organiseerde.

De keuze van de Oostenrijkse hoofdstad als gaststad in 2011 was zeer symbolisch. Het was de eerste keer sinds de Tweede Wereldoorlog dat Joodse atleten uit heel Europa bijeenkwamen op het grondgebied van het voormalige Duitse Rijk om te sporten.

Maccabi Nederland

Advertentie (4)