EU geeft jaarlijks miljoenen euro’s aan organisaties die Israel boycotten

BDS Israel

Uit een nieuw verschenen rapport van het Israëlische Ministerie van Strategische Zaken blijkt dat de EU jaarlijks miljoenen euro’s geeft aan organisaties die als doel hebben om de boycot van Israël te promoten.

Het rapport, met als titel “The Money Trail: 2nd Edition”, toont aan dat er naast jaarlijkse betalingen aan organisaties die Israel willen boycotten er in 2018 een meerjarige financiering van deze organisaties is opgenomen waarvan de details niet bekend waren.

Daarnaast hebben de Palestijnse organisaties al-Haq en Al-Mezan in 2018 maar liefst €750.000 ontvangen van de EU, zo blijkt uit het rapport.

In 2018 verzekerde EU Buitenlandse Zaken baas Mogherini de Israëlische Minister Erdan nog dat “de EU haar subsidiebeleid strikt in de gaten houdt.” Naar nu blijkt is daar geen sprake van.

Minister Erdan heeft een brief aan Mogherini gestuurd waarin hij zijn verbazing uitspreekt dat de EU boycot van Israël enerzijds tegengaat maar aan de andere kant royaal met geld strooit naar organisaties die Israel boycotten”.

Minister Erdan voegde hieraan toe dat de EU zich niet moet verschuilen achter ‘lege verklaringen’ en onmiddellijk moet stoppen met deze financiering.

Het hele rapport kunt U hier lezen

Advertentie (4)