De 9 beste plaatsen voor koffie en cake in Jeruzalem

 

Israelis houden ervan hun koffie op een speciale manier te drinken . Zelfs Starbucks faalde in Israel en sloot al haar coffeeshops in het Heilige Land. Omdat koffie vaak samengaat met een gebakje of cake heeft Israel21C een lijst samengesteld van de negen beste coffeeshops in Jeruzalem die een fantastische ambiance en de typische Jeruzalem-stijl combineren.

Café Kadosh, Queen Shlomziyon St.6, Jeruzalem. (Kosher)

Misschien wel het top café van Jeruzalem, Café Kadosh, is al vele decennia bezig inwoners en bezoekers van Jeruzalem te laten genieten van koffie en gebak.

Een grote vitrinekast staat vol met verbazingwekkende patisserie, waaronder croissants, fruittaartjes en overheerlijke taarten. Ook ​​ontbijt, sandwiches, salades en pasta’s staan op het menu.

Café Bezalel, Bezalel St.8, Jeruzalem

Café Bezalel is in de loop der jaren uitgegroeid als dé favoriete koffiebar voor jong, hip Jeruzalem. Gelegen in een voetgangersgebied net buiten het stadscentrum, het grote zitgedeelte buiten zit altijd vol met mensen die een kopje koffie drinken met vrienden, terwijl de kleinere binnenruimte vaak vol zit met mensen die op hun laptop werken.

King David Hotel, King David St. 23 (Kosher)

Voor een echt luxe kopje koffie, hoef je niet verder te zoeken dan het King David Hotel. De sfeer in dit landmark van  Jeruzalem is er een van luxe en weelde uit vroegere jaren met veel marmer, zachte zitplaatsen en gedempte stemmen.

Roasters, HaAfarsek St.20, Jerusalem (Kosher)

Roasters op de Machane Yehuda-markt is de plek voor echte koffiekenners. Keniaanse, Colombiaanse en Guatemalteekse koffie wordt ter plaatse gemengd en geroosterd, wat betekent dat je kopje koffie zo vers mogelijk is.

Tmol Shilshom, Yo’el Moshe Salomon St.5, Jerusalem (Kosher)

Gevestigd in een 19e-eeuws stenen gebouw in een kleine, pittoreske straat, vinden in het met boeken volgepakte café regelmatig culturele evenementen, boeklezingen, poëzienachten en nog veel meer bijzondere activiteiten plaats.

Café Shalva, Shalva National Center, Shalva Road 1, Jerusalem. (Kosher)

Het café / restaurant bevindt zich in het Shalva National Center, de thuisbasis van een NGO die mensen met een handicap en hun gezinnen in Israël ondersteunt, en biedt stage- en werkmogelijkheden voor jong volwassenen met een handicap.

The Viennese Café at the Austrian Hospice, Via Dolorosa 37

Loop het Austrian Hospice in de oude stad van Jeruzalem binnen en je wordt terugebracht naar een magische wereld van apfelstrudel en Weense koffie.

The Coffee Mill, 23 Emek Refaim St., Jerusalem. (Kosher)

De Coffee Mill in de pittoreske German Colony van Jeruzalem, is een plek voor serieuze koffie liefhebbers en een favoriete datingsite. De kleine coffeeshop is versierd met dozen van koffiebonen vanuit de hele wereld. Je kan de koffiebonen ter plaatse laten malen en je koffie drinken, of de gemalen koffiebonen mee naar huis nemen.

Power Coffee Works, 111 Agrippas St., Jerusalem. (kosher)

Een plek voor serieuze koffieliefhebbers, Power Coffee Works net buiten de Machane Yehuda-markt is een geweldige plek om te genieten van een kopje koffie of om kwaliteitsgerechten mee naar huis te nemen.

Advertentie (4)