In Israel heel populair, groenten en fruit vers van het land op Uw bord

Niet verrassend dat Israel op plek 10 van de Bloomberg lijst van World’s Healthiest Nations staat. Al zolang als ik in Israel woon, inmiddels zo een 18 jaar, koop je o.a. groente en fruit als het meer even kan op de markt, waar dagelijks de verse producten worden aangevoerd.

Ook al jaren in opkomst is de mogelijkheid verse groenten en fruit direct van de boer te kopen. Meestal gebeurt dat op zogenaamde “vers markten”, zoals bijvoorbeeld in de Namal in Tel Aviv, waar boeren hun producten te koop aanbieden. In Gilot gebeurt het op een andere wijze. Daar komen boeren 3x per week met hun producten naar een veld van één van hen en bieden daar hun producten te koop aan.

Onderstaande video laat niet alleen de verse groente en fruit zien, maar laat ook zien hoe je bepaalde gerechten kunt bereiden. Eet smakelijk.