Israelisch onderzoek: cannabis verlicht bijverschijnselen van autisme

Israelische onderzoekers zien na een behandeling met cannabisolie van jongeren met autisme, een sterke verbetering in de kwaliteit van leven door een grotere onafhankelijkheid, onder meer door het vermogen om zichzelf aan te kleden en te douchen.

De studie, die gezamenlijk is uitgevoerd door de Ben Gurion Universiteit en het Soroka Medical Center in Beër Sjeva, heeft aangetoond dat cannabisolie een effectieve behandeling is voor een verscheidenheid van aan autisme gerelateerde symptomen. Depressie, rusteloosheid en woedeaanvallen bij patiënten jonger dan 18 jaar namen af.

Uit de studie blijkt dat na zes maanden van regelmatige gebruik van cannabisolie, 30 procent van de patiënten een significante verbetering laat zien, 53,7% een gematigde verbetering en slechts 15% een lichte of helemaal geen verandering.

Co-auteur Lihi Bar-Lev Schleider schreef in een verklaring: “Over het algemeen rapporteren meer dan 80% van de ouders een significante of bescheiden verbetering bij hun kind”.