Madonna gaat optreden tijdens het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv

Het gaat door, Madonna zal tijdens het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv optreden. Sylvan Adams, de Canadese miljardair die o.a. de Giro d’Italia naar Israel haalde en de fietstocht heeft gefinancierd, zal eveneens de kosten voor het optreden van Madonna betalen.

De 59-jarige miljardair en zijn zakenpartner Danny Ben Naim werden een paar maanden geleden benaderd door de Israel Public Broadcasting Corporation (IPBC), die het Eurovisie Songfestival zal uitzenden, en de productiegroep Bluestone Group.

In de afgelopen weken zijn er intensieve gesprekken geweest wat uiteindelijk resulteerde in een deal. Adams zal de volledige kosten voor het naar Israel halen van Madonna voor zijn rekening nemen. Volgens de nieuwssite Ynet worden de kosten geschat op $1 miljoen.

Adams, een joodse miljardair die in 2015 alijah (verhuizen naar Israel) heeft gemaaktvanuit Canada, wordt beschouwd als een van Israëls meest enthousiaste filantropen en donoren.

Sylvan Adams is van mening dat “de deelname van een artiest zoals Madonna aan het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv de bekendheid en berichtgeving in de media over het Eurovisie Songfestival zelf, en de bijbehorende evenementen aanzienlijk zal vergroten”, maar ook “de prachtige mensen en schoonheid van de staat Israël” zal laten zien, aldus de miljardair.

Advertentie (4)