Medische cannabis roken op sjabbat kan met deze vaporizer

Hoe rook je medische cannabis op de sjabbat zonder te roken? De Joodse geest heeft zoals vaker gebeurt, een gepatenteerde oplossing bedacht. Lior Meshulam, die lijdt aan chronische pijn, ontwikkelde een cannabis verdamper die werkt op sjabbat zonder menselijk contact. De vaporizer heeft zelfs een koosjer certificaat van The Tzomet Institute gekregen, dat probeert de Joodse wetgeving in de moderne wereld te integreren, aldus Ynet.

Lior Meshulam leeft 24 uur per dag met chronische sinds zijn 16e. De enige oplossing voor zijn constante pijn is het roken van medische cannabis. Maar als een Jood die zich aan de Joodse wet houdt was het begin van sjabbat iedere vrijdagavond, met zijn verbod op roken, het begin van een nachtmerrie van 25 uur.

“Elke sjabbat was een hels proces waarbij het lichaam verlamd raakt”, zegt hij. ‘Of je gaat na elke maaltijd naar bed en probeert de sjabbat weg te slapen, of je bent boos en lijdt de hele sjabbat.”

Maar mogelijk heeft Meshulam de oplossing gevonden. In het afgelopen jaar heeft de 50-jarige gewerkt aan wat de “ultieme oplossing” zou moeten zijn voor de sjabbat observante patiënt: een manier om cannabis te roken zonder de sjabbat te ontheiligen. Hij heeft zelfs een “koosjer” certificaat ontvangen van het Tzomet Institute, dat probeert de Joodse wetgeving in de moderne wereld te integreren.

Hij kwam op het idee een verdamper te maken die de medische cannabis zou opwarmen en stoom zou produceren die in een ballon komt. Het was een primitief apparaat dat hij ontwikkelde met behulp van een elektrotechnicus, met een of andere vorm van een sjabbat-klok, die periodiek tijdens sjabbat inschakelt. En wanneer je het nodig hebt, plaatst u het materiaal in de cartridge en vindt de verdamping plaats.  Maar het moest meer innovatief zijn, dus wende hij zich tot een computerprogrammeur die software maakte die het apparaat elk half uur bestuurt, maar je kunt hem ook een langere pauze geven. ”

Want blijkbaar is er rook zonder vuur. Volgens Meshulam verdampt het apparaat het materiaal dat erin wordt ingebracht binnen 10 minuten of zo, en een kleine ventilator duwt de stoom in de bovenstaande zak. Wanneer de zak gevuld is met de damp, ontkoppel je hem van het apparaat, bevestigt hij deze aan een sigarettenhouder en rookt hij.

Het apparaat, genaamd ‘Elor’, kreeg het Tzomet-keurmerk. De reacties, zegt Meshulam, waren geweldig voor zowel degenen die medische marihuana nodig hebben, als ook voor degenen die verslaafd zijn aan sigaretten en elke sjabbat pijn lijden.

Advertentie (4)