11 plaatsen in de Negev woestijn om heerlijk te eten

Mocht u denken dat het onmogelijk is om tijdens een reis door de woestijn goede plekken te vinden waar je lekker kunt eten, dan vergist u zich. Israel21C heeft een lijst samengesteld van 11 plekken in de woestijn waar je heerlijke Israelische gerechten kunt eten.

Hier de lijst in het kort, op Israel 21C vind u alle details.

1.Yakota Moroccan Restaurant, Old City, Beersjeva

Serveert zowel traditionele langzaam-gekookte Marokkaanse cuisine, als ook gastronomische creaties in een luxe, huiselijke en authentieke omgeving, Yakota bedient klanten al sinds 1965 op zijn Beersheva-locatie.

2. Hacnaanit (The Canaanite), Kfar Adumim off Highway 1, next to the Sonol gas station

Een koosjer gastronomisch chef-restaurant met een vleesmenu in de woestijn van Judea , het is de plek om te stoppen op de weg van Jeruzalem naar de Dode Zee voor huisgerookte steaks bereid in een traditionele stenen tabun-oven.

3. Kornmehl Farm RestaurantNegev Highlands, just off Route 40N 2 kilometers after the Tlalim Junction

Kornmehl Farm produceert fijne geitenkazen in de Negev Highlands, van lokaal geliefde labane (hartige geitenmelkyoghurt) tot camembert in Franse stijl, verpakt in geconserveerde druivenbladeren.

4Rosemary RestaurantBeresheet Hotel, Mitzpeh Ramon

Het Beresheet Hotel aan de rand van de Ramon-krater is iets speciaals in Israel. Een kamer is niet goedkoop, maar het spectaculaire uitzicht op de natuurlijke krater vergoed alles, en dan hebben we het nog niet gehad over het privézwembad dat iedere kamer heeft.

5. Eretz AravaTzukim (at the 123rd kilometer mark of the Arava Highway), Northern Arava Valley

Dit gastronomische restaurant maakt deel uit van een woestijnresort met een bloeiende fruitboomgaard en zeven woestijnhutten. Eretz Arava is gebouwd om U de de sfeer van de bedoeïenengastvrijheid van de regio geven, met een Israëlisch gemak en een knipoog naar het Marokkaanse erfgoed van de chef.

6. Caldo Pizza Art Bar47 Derech Masada,Beersheva

Dit niet koshere restaurant is één van de beste restaurants van Beersheva en ligt op een steenworp afstand van de universiteit van Beersheva. Verrassend genoeg is dit een gastronomisch pizzeria. Het blijkt een van de beste ambachtelijke pizzeria’s van Israel te zijn, het is een geweldig pleisterplaats voor een goeie Italiaanse lunch.

7. Pundak Neot Smadar, Kibbutz Neot Smadar, Arava Valley, Route 40 at Shizafon Junction

Een café-restaurant met lokaal geproduceerde vegetarische maaltijden en een winkel met dezelfde biologische producten die komen uit de in de buurt liggende kibboets. Pundak Neot Smadar is een model voor duurzaamheid in de hete woestijn.

8. Knaaniya Café, Midreshet Ben-Gurion

Voor een geweldig ontbijt vóór een wandeling of voor een lunch na de wandeling, op een steenworp afstand van het gedenkteken voor David Ben-Gurion en uitkijkpost, ga je naar Knaaniya deli-café.

9. Kapruchka19 Achava Road, Arad

Eén van de weinige plaatsen in Israël waar je een echte ansjovis of bianca pizza kunt krijgen, is Kapruchka een informeel pizzarestaurant die in een steenoven focacci, calzones pizza’s en een volledig veganistisch menu maakt.

10. 40 Pub, Kibbutz Tlalim

De plek waar je hamburgers in Amerikaanse stijl met uienringen kunt bestellen of zelfgemaakte hummus, in Tlalim, midden in de Negev , “The place to be”.

 11.Ma Prem Ursula, 93 Tzukim, Central Arava Valley

Onderleiding van chef-kok en woestijnondernemer Danny Popper, serveert het restaurant verfijnde Duitse gerechten die worden geserveerd met typisch Israëlische accenten.