41 videoclips uit Israel voor het Eurovisie Songfestival

Delegaties uit 41 landen die deelnemen aan het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv komen de komende weken naar Israel om een eigen videoclip te maken. Ieder land maakt een kort videoclip op verschillende locaties in Israel, daarbij gebruikmakend van bekende Israelische dansers en dansgroepen.

Het gekozen concept is “Dancing Israel” en zal de deelnemende landen met elkaar verbinden, terwijl tv kijkers wereldwijd de mooiste plekken van Israel te zien krijgen.

De bekende Israeliesche dansers zijn Stephane Legar, Anna Aronov en Dana Frieder, Or Kahlon, Idan Sharabi. De Israelische dansgroepen zijn The Batsheva Dance Company, Rona-Lee Shimon, het Israeli Ballet en het Synchronized Swimming-team.

De dansers dansen in verschillende dansstijlen, van hiphop en parkour tot moderne dans en ballet. Vertegenwoordigers van de deelnemende landen zullen iedere keer een ander Israëlisch landschap laten zien.

Onder de plekken die zijn gekozen voor de filmpromoties zijn Eilat, Caesarea, de Dode Zee, de berg Hermon, de Bahai tuinen in Haifa en vele anderen plekken. Deze zijn gekozen uit meer dan 6.000 suggesties van tv kijkers van KAN11 die naar hen zijn toegezonden, samen met de door hen gefotografeerde favoriete plekken in Israel.

De producenten van KAN11 selecteerden de bovenstaande foto van de Dode Zee, gemaakt door Tamir Vakil. Daarnaast gaf KAN11 ook kaartjes weg voor de halve finale van het Eurovisie Songfestival.

Advertentie (4)