Duitsland betaald wereldwijd een pensioen aan 2.000 Nazi collaborateurs

Uit onderzoek blijkt dat Duitsland nog steeds aan ca. 2.000 nazi collaborateurs wereldwijd een maandelijks pensioen betaald, zo meldt de Times of Israel.

Officiële gegevens van het Duitse ministerie van Arbeid toonden aan dat in februari 2.033 mensen dergelijke betalingen hebben ontvangen.

Volgens de definitie van de wet, die in 1950 van kracht ging, zijn begunstigden personen die “gezondheidsproblemen hebben door militaire of gerelateerde diensten of internering vanwege hun Duitse nationaliteit of als vrijwilliger dienst nemen bij nazi eenheden”, tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De meeste begunstigden wonen in Europa, met het hoogste aantal in Polen, waar 573 mensen nog steeds betalingen ontvangen.

Andere Europese landen met een aanzienlijk aantal begunstigden zijn Oostenrijk met 101, Slovakije met 184 en Kroatië met 71 begunstigden.

Dergelijke betalingen werden onderzocht nadat Belgische wetgevers eisten dat ze zouden worden ingetrokken voor het handjevol Belgen die een dergelijk pensioen ontvangen.

Om voor de betaling in aanmerking te komen, moet de persoon kunnen aantonen een ​​blessure te hebben die voortkomt uit de Tweede Wereldoorlog. Hij of zij mag niet zijn veroordeeld voor oorlogsmisdaden.

Advertentie (4)