Bij een ongeluk in Israel belt je auto automatisch een ambulance

Door nieuwe technologie wordt de eerste hulp meldkamer in Israel automatisch gebeld bij een ongeluk. Deze nieuwe technologie is tot stand gekomen dankzij een samenwerking van Magein David Adom (MDA), Israël’s nationale eerste hulp, en de Israelische startup MDGo. Vanaf deze maand wordt het standaard geïnstalleerd in nieuwe auto’s in Israel. Niet alleen de exacte locatie wordt doorgegeven, maar ook de aard van de verwondingen.

Het systeem maakt gebruik van sensoren die al in de meeste nieuwe auto’s zijn geïnstalleerd voor verschillende doeleinden, o.a. voor het lokaliseren van gestolen auto’s. Met behulp van een geavanceerd algoritme bepaald het MDGo-systeem de aard van een ongeval (impact aan de voor-, achterkant of zijkant), de snelheid, ernst van de impact en de mogelijke aard en omvang van verwondingen van bestuurder en passagiers.

Tijdens tests met ongeveer 250.000 voertuigen in Israël sinds juni 2018, was het MDGo-systeem 100 procent accuraat gebleken in het melden van auto-ongelukken. Het systeem is 92% nauwkeurig bij het voorspellen van de verwondingen die waren opgelopen in vergelijking met evaluaties door MDA-ambulance medewerkers die ter plekke arriveerden.

Het nieuwe autonome systeem heeft niet alleen de reactietijden drastisch verkort, maar heeft MDA ook in staat gesteld om te reageren met de juiste apparatuur en het juiste protocol, aldus Ido Rosenblat, MDA Chief Information Officer.

In de chaotische nasleep van een ongeluk, kost het overdag gemiddeld vijf minuten en ‘s avonds zeven minuten voordat iemand een ​​ambulance belt. Met het MDGo-systeem, worden de hulpdiensten binnen enkele seconden gewaarschuwd.

Advertentie (4)