Israels maanlander zend selfie vanuit de ruimte met vlag van Israel en tekst Am Israel Chai (Het Volk Israel Leeft)

Israels maanlander , Beresheet, stuurde vanuit de ruimte, op 37.600 km afstand van de aarde een selfie waarop de vlag van Israel is te zien en de tekst “Am Israel Chai” ( Het Volk Israel leeft),  met daaronder de tekst “Small country, big dreams”, aldus de Times of Israel.

De foto is gemaakt tijdens een langzame omwenteling van de maanlander, met de aardbol waarop duidelijk zichtbaar Australië, op de achtergrond.

De foto komt nadat de maanlander jl. donderdagnacht met succes een belangrijke manoeuvre heeft uitgevoerd om koers te houden richting de maan, en na een verontrustend computer probleem verleden week, waardoor een reboot moest worden uitgevoerd.

Wanneer de maanlander volgende week op een afstand van 131.000 kilometer van de aarde is wordt de volgende koerscorrectie uitgevoerd.

Hier is de video die de hele missie laat zien

Advertentie (4)