Iron Dome systemen kunnen intensiteit en schade bij natuurrampen voorspellen en beheersen

De intensiteit van natuurrampen, zoals storm, overstromingen, aardbevingen nemen wereldwijd toe en brengen meestal grote schade met zich mee.

Het bedrijf achter de Iron Dome, mPrest, gebruikt nu dezelfde wetenschap bij het voorspellen van de intensiteit en mogelijke schade van deze natuurrampen, schrijft Israel21C.

Door gebruik te maken van sensoren en systemen die het actuele weer en andere relevante gegevens verzamelen en analyseren voorspelt het Major Event Management Application (MEMA) automatisch de omvang, locatie en mogelijke schade .

“De Iron Dome is in wezen een realtime gedistribueerd analyse- en beheersysteem voor bedrijfsmiddelen”, legt Natan Barak, oprichter en CEO van mPrest uit. “Het systeem verzamelt gegevens van tienduizenden sensoren om te detecteren wanneer een raket wordt gelanceerd, het pad te berekenen en te beslissen of, wanneer en waar te onderscheppen zodat burgers en gemeenschappen veilig blijven.”

Diezelfde technologie kan worden geïntegreerd in bijvoorbeeld smart-grids en in de op de cloud gebaseerde irrigatiesystemen. En in het geval van MEMA helpt het nutsbedrijven hoe met rampen om te gaan.

Neem bijvoorbeeld dat een aardbeving in San Francisco wordt verwacht. Allereerst kan MEMA lokale nutsbedrijven in staat stellen simulatietools voor een rampenplan te ontwikkelen door gebruik te maken van historische gegevens van eerdere rampen. Vervolgens kan MEMA, op basis van gegevens van honderdduizenden sensoren, gebieden met hoog risico lokaliseren waar de middelen zich zouden moeten concentreren om potentiële schade te beperken.

Op het moment dat de aardbeving toeslaat, stelt MEMA het hulpprogramma automatisch in realtime op de hoogte van incidenten en verzamelt het voortdurend gegevens van zijn sensoren en systemen – inclusief satelliet- en drone-beelden – om informatie te bieden over stijgende temperaturen, toenemende windkracht, ongewone grondbewegingen en meer.

Lees hier verder

Advertentie (4)