President Rivlin op condoleance bezoek bij familie van vermoorde rabbijn Ettinger

President Reuven (Ruvi) Rivlin heeft vandaag,  woensdag 20 maart / 13 Adar II , een condoleance bezoek gebracht bij de familie van de jl. zondag vermoorde rabbijn Ettinger.

Tijdens zijn bezoek aan het huis van Ettinger ontmoette de president de weduwe en kinderen van de rabbijn en sprak hij met de familie over de vele familierelaties tussen de families Ettinger en Rivlin, en zei hij: “De rabbijn was een inspiratie en een voorbeeld voor ons allemaal. Je kreten van verdriet echoën van het ene eind van het land naar het andere, ‘zei de president tegen Tamar, de weduwe van Rabbi Achiad Ettinger. “We kwamen hier en vochten voor ons land en we houden geen moment op. Ons geloof moet sterk zijn en we moeten vertrouwen hebben in gerechtigheid. We kwamen terug naar ons land en niemand zal ons hier weghalen. ”

De president sprak met de familie over hun grote pijn en hoorde van hen de behoefte aan eenheid, vooral nu. “We moeten allemaal samenwerken om de Yeshiva ( in Tel Aviv)  te versterken en zijn levenswerk voort te zetten,” zei Tamar, zijn weduwe. De president antwoordde dat hij er alles aan zou doen om de ontwikkeling van de Yeshiva en de aanhoudende groei te ondersteunen. “De visie van Rabbi Achiad is de visie van ons allemaal,” zei hij.

Voordat hij vertrok, zei de president tegen Tamar: “Weet alsjeblieft dat je kracht en standvastigheid een onuitwisbare indruk achterlaten bij iedereen die je hoort spreken. Sta me toe mijn steun te bieden op elke mogelijke manier. ‘