Esther Voet voorpagina nieuws in Israel

Net voor Poeriem kondigde Esther Voet aan dat zij vertrekt uit Nederland onder de titel: “Ik Vertrek”. Vandaag is dit – de dag waarop Poeriem begint – voorpagina nieuws in de Israelische kranten. “Schok ging door Nederland”, was één van de krantenkoppen.

Esther Voet liet het allemaal over haar heen komen toen ook op Twitter de storm losbrak. Honderden reacties kreeg de hoofdredacteur van het NIW. De meeste mensen overigens vol begrip over haar besluit naar Israel te vertrekken. Velen zagen daarin ook een bevestiging van het opkomend antisemitisme, waardoor Nederland niet meer veilig voor Joden zou zijn.

Nadat Cnaan Liphshiz het nieuws via Jewish Telegraphic Agency (JTA) bekend maakte, namen alle Israelische kranten het bericht over en zagen lezers in Israel vanmorgen prominent het gezicht van Esther Voet op hun voorpagina. Het bleek echter om een Poeriem-grap te gaan, een gebruik, net zoals 1 april.

Chag Purim Sameach!

Hier een aantal link naar de artikelen:

Times of Israel 

JTA

Jerusalem Post

Advertentie (4)