5 plaatsen in de Golan die u moet hebben gezien

In de afgelopen week heeft de Amerikaanse president Donald Trump officieel de soevereiniteit van Israël over de Golan-hoogvlakte erkend. Analisten en Israëlische onderzoekers hebben de betekenis van deze beweging voor de veiligheid van Israël op de korrel genomen. Maar er is meer in de Golanhoogten dan een beveiligingshek bezoeken of uitkijken over Israels beschermde, strategische grens met Syrië, schrijft de Jerusalem Post.

Hier zijn vijf leuke dingen om te doen en te bezoeken in de Golanhoogvlakte van Israël:

The Black Canyon and Hexagonal Pools

De Black Canyon is een vulkanische steen gevuld met water tussen de bovenste en onderste Zavitan beek, de langste beek in de Golan-hoogvlakte. De Hexagon (Meshushim) Pool bevindt zich aan de voet van een andere diepe kloof, ommuurd met hexagonale basalt rotsformaties, stromend water en cascades.

Bel Ofri Farm

Tami en Babi Kabalo, gevestigd in het dorp Kidmat Zvi, hebben een eco-boerderij gebouwd van gerecyclede materialen. Volgens hun website is elke hoek verbonden met de Joodse en Israëlische traditie. Het credo van de boerenfamilie over toerisme is rechtstreeks contact met haar gasten. als zodanig kan een bezoeker meer te weten komen over lokale kunst en gastronomie en kennis maken met het Golan-vista en het talmoedische tijdperk.

Bovendien is de boerderij een opvangsoort voor gewonde, verlaten dieren, waaronder lammeren, geiten, pauwen, duiven, konijnen, marmotten, cavia’s en schildpadden. Nadat bezoekers de dieren hebben geaait en over dieren verhalen hebben gehoord, kunnen ze een rondleiding krijgen in de boutique-wijnmakerij van Bel Ofri met zijn gereconstrueerde oude olijfpers getrokken door een muilezel, biologische moestuin, werkende waterput en kaasmakerij.

Hula Valley Nature Reserve

Deze locatie staat bekend als een rustplaats voor trekvogels en wordt beschouwd als een van de belangrijkste natte habitats in het Midden-Oosten. Er is een schat aan locaties binnen het reservaat om te zitten en naar de vogels te kijken, evenals om verschillende natte omgevingen te ervaren, zoals moerassen.

Nimrod Fortress

Deze vesting ligt op een steile bergrug in de noordelijke Golan met aan weerszijden ravijnen en een spectaculair uitzicht. Het fort werd rond de 13e eeuw gebouwd door moslims om zich te verdedigen tegen een mogelijke aanval door de kruisvaarders. Het is het grootste kasteel uit de tijd van de kruistochten in heel Israël.

The Shouting Hill near Majdal Shams

“Shouting Hill” kreeg zijn naam omdat op vrijdag de Druze dorpelingen samenkomen op de Shouting Hill om nieuws (en zelfs huwelijksaanzoeken) te schreeuwen, vaak met behulp van megafoons, aan hun vrienden en familie aan de andere kant van de gesloten grens. Met de komst van mobiele telefoons is de populariteit van de Shouting Hill afgenomen, maar er zijn nog steeds mensen die het gebruiken. Het concept werd gebruikt in de film “The Syrian Bride” uit 2004.

Advertentie (4)