Eet bij Israeliers wanneer u in Israel bent

Israeli’s staan bekend om hun openheid en gastvrijheid. Wanneer je als toerist in Israel een Israelier iets vraagt is de kans groot dat je snel vrienden wordt. Het is dan ook niet vreemd dat er Israelische sociale eet app’s zijn in het heilige land die het voor toeristen mogelijk maakt om bij willekeurige Israeliers thuis te eten.

Het is een soort Airbnb, maar dan iets anders. Het verschil met Airbnb is dat de gastheer of gastvrouw ook aanwezig kan zijn en vaak ook het hele gezin. Twee van de belangrijkste App’s zijn Betzavta en Delicious Israel, maar er zijn ook meer apps, zoals bijvoorbeeld EatWith en Shabbat of a Lifetime, schrijft NoCamels.

Betzavta

Niv Saar en Ori Pearl, zijn overdag software-engineers en hebben Betzavta opgericht als een manier om anderen de warme Israëlische gastvrijheid en “ervaring met het ontmoeten van nieuwe vrienden” met anderen te delen. Hun websitedienst koppelt gasten aan niet-professionele gastheren en hopen dat beide partijen op die manier nieuwe vriendschappen zullen smeden.

Niv Saar hoopt bijvoorbeeld dat bezoekers van het Eurovisie Songfestival, waarvan er velen in mei worden verwacht, de tijd nemen om het echte Israëlische leven te proeven en zichzelf trakteren op het leren kennen van de lokale bevolking.

“Het doel van Betzavta is om de toerist zich thuis te laten voelen in Israël,” zegt Saar. “Beide partijen kunnen leren over elkaars culturen. De bezoekers krijgen een authentieke kant van Israël te zien. Het is meer dan een lekkere smaak in een restaurant of een prachtig uitzicht. Het is iets dat bij je blijft. ”

Meer info via de website van  Betzavta.

Delicious Israel

Via Delicious Israel is het niet alleen mogelijk om bij Israelis thuis een hapje mee te eten, maar er worden ook “Food tours” georganiseerd, zoals bijvoorbeeld naar de Carmel markt in Tel Aviv. Waarbij je uitleg krijgt over de typisch Israelische producten die te koop worden aangeboden .

“Ik denk dat vandaag iedereen zich als een local wil voelen”, zegt Inbal Baum,  “dat je wilt binnen kijken in de huizen van de mensen en naar binnen wil gaan om te zien hoe mensen leven. In Tel Aviv en Israël in het algemeen is er zo’n enorm verschil hoe mensen leven. Ik denk dat de belangrijkste ervaringen die mensen krijgen inzicht en plezier zijn. Ze mogen ervaren wat een Shabbat-diner kan zijn, “vertelt Baum tegen. “Ze voelen zich comfortabel en thuis en houden van het gevoel dat iemand de deur voor hen opent.”

Advertentie (4)