Marokko in Tel Aviv, restaurant Ewa Safi in Neve Tsedek

Het eerste waar je aan denkt als je het woord “Marokko” hoort, is magie. De charme van de markten, de kruiden, het eten en vooral de authenticiteit. Het Ewa Safi restaurant heeft tot doel de authenticiteit en charme van Marokko te brengen op een van de meest betoverende plekken in Tel Aviv: de prachtige wijk Neve Tzedek.

Om Marokko naar Tel Aviv te brengen, keerden de broers Miko en Shimon Barak terug naar de wortels en brachten ze naar de keuken van het restaurant Mother Solika, die introduceerde de “smaken en de ziel “op het menu. Ze zeggen dat er niets beter is dan het eten van je eigen moeder. Dus het eten van Solika, die is geboren en getogen in Marokko, brengt het gedurfde karakter van de Marokkaanse keuken naar je toe op een bord met een draai die het  aanpasten aan de Israëlische smaak.

Mikko en Shimon wilden een culturele ontmoeting tussen Oost en West creëren en zorgden ervoor dat de hoge ruimte, die was ontworpen in authentieke Marokkaanse stijl en versierd met glazen kroonluchters. De traditionele Marokkaanse  muziek  zorgt ervoor dat je op wilt staan en wilt dansen .

Advertentie (4)