Deze Iraanse musici houden van Israelische muziek en laten het de wereld zien

Mohammed en Ali Nasiri plaatsten hun uitvoering van een lied van Ehud Banai op Instagram samen met een verklaring van hun liefde voor Israël en het Joodse volk, en werden door de zanger zelf geprezen, aldus Ynet.

“Mijn broer en ik houden heel veel van het Joodse volk en Israël, en de alliantie tussen de twee volkeren zal nooit worden verbroken. Als God het zou verhinderen dat ze ons arresteren omdat ze dat zeggen, deel dan gewoon onze stem met de wereld,” aldus de 25-jarige Mohammad Reza Nasiri, nadat hij en zijn broer Ali, 26, op hun Instagram account een emotionele en prachtige vertolking van het lied “Yotzeh LaOr” (Coming Into the Light) van de Israëlische zanger Ehud Banai plaatsten .

Ze schreven zelfs in het Hebreeuws aan Banai : “We love you, from Iran,” en voegden de Israëlische vlag toe aan hun video.

Het onverwachte gebaar van de broers, die amateurmuzikanten zijn, ontroerde Banai. Hij schreef hen terug  “mooi, dank jullie wel, dit is geweldig en ontroerend”.

Mohammed en Ali, stopten daar niet. Ze spraken op de Instagram-account van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken de hoop uit dat “hun liefde voor Israel” in Israel zou worden gepubliceerd.

De amateurmuzikanten aarzelen niet om toe te geven dat ze bang zijn om gearresteerd te worden. “Alles is moeilijk in Iran”, zeggen ze. “We doen niets politieks, we zijn allemaal mensen en we haten niemand, we zouden blij zijn als ons verhaal zou worden gepubliceerd in de Israëlische media.”

Niettemin is het Instagram-account van Mohammad privé gemaakt en daarmee het muzikale eerbetoon aan Banai.

Hieronder de orginele uitvoering van Ehud Banai.

Advertentie (4)