Home Israël Nieuws Wandelen door Israel , een nieuwe hype

Wandelen door Israel , een nieuwe hype

Een groeiend aantal bedrijven en organisaties in Israel bieden de mogelijkheid met een wandelgroep door Israel te trekken. Of het nu gaat om één dag of 65 dagen, alles is mogelijk, schrijft Israel21C.

Er is geen tekort aan organisaties om je te helpen de natuur in te gaan, of je nu op zoek bent naar een wandeltocht van een dag of een 65-daagse tocht (eventueel met chauffeur) over de 1100 kilometer lange Israëlische trail . (voor nieuwe Israel Trail-kaarten in het Engels van de Society for the Protection of Nature in Israel, klik hier.
Hier een aantal van deze organisaties :

Israel by Foot

Opgericht vorig jaar door Erez Speiser, is de nieuwste go-to-site voor onverschrokken trekkers. De website biedt gratis wandelmogelijkheden, kaarten, GPS-trackbestanden en Google Maps met coördinatielinks die u voor $ 5 per stuk kunt downloaden, allemaal in het Engels.

Jerusalem Mosaic Hiking Club

De groep, die al meer dan 25 jaar maandelijks wandelt, verwelkomt zowel bezoekers als inwoners van Israël. Sommige van Mosaic’s wandelingen zijn voor vandaag, anderen omvatten een Shabbat-uitje. Er is meestal een gids (en een vergoeding) en leden die kunnen rijden, wordt gevraagd om te delen in benzinekosten.

Mataylim be Sababa

Vertaald als “Joyful Hiking” heeft deze groep de afgelopen vier jaar meer dan 100 gratis wandelingen  georganiseerd, meestal op vrijdagochtend (de start van het Israëlische weekend). Alle wandelingen zijn bereikbaar met het openbaar vervoer. De meerderheid van de wandelaars zijn immigranten.

Romy Urban Nature Tours

Romy Chillag is een erkende gids die ondertussen ook studeert voor haar master in stedenbouw. Ze combineert haar twee passies in “Romy Urban Nature Tours” met de nadruk op de natuurlijke schoonheid voor het grijpen ligt in de Israelische steden. Chillag biedt twee rondleidingen aan, een keer per maand of zo (kijk op de Facebook-pagina voor data): één is in de wijk Oud Noord van Tel Aviv, de andere is naar de open velden net voorbij Ramat Aviv Gimel in Glilot.
New Age Trekking biedt gratis excursies aan in de Galilea- en Golan Heights-regio’s, evenals in de Negev-woestijn (voornamelijk in de winter). De organisatie van de trips is in handen van door Ori Reiss en Idan Attia,envinden elke vrijdag plaats,  sommige ook tijdens het weekend.
MIDEAST ISRAEL NATURE

Walk About Love organiseert twee tochten per jaar, één in de herfst en één in de lente, die elk twee en een halve maand duren. Elke groep bestaat uit maximaal 50 personen.  Iedereen ontmoet elkaar ‘s avonds bij het kampvuur waar het Walk About Love-team staat te wachten met een trailer die je uitrusting voor de dag heeft vervoert, slaapmatrassen, muziekinstrumenten, brandhout, oplaadpunten voor je mobiele telefoon, een draagbare vrachtwagendouche en natuurlijk, eten. Maaltijden zijn vegetarisch; Shabbat wordt geoberserveerd.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven (of klik op het kruisje rechtsboven)