Zichron Menachem geëerd met de “Lifetime Achievement” Israel prijs

Vandaag overhandigde minister Naftali Bennett aan Chaim en Miri Ehrental de Israel Prize voor “lifetime achievement”wegens hun speciale bijdrage aan de samenleving . Chaim en Miri Ehrental zijn de oprichters van Zichron Menachem, en zijn ook in Nederland bekend door de jaarlijkse reis van jonge Israelische kankerpatientjes die in Nederland ieder jaar van een welverdiende vakantie genieten. 

Bij de overhandiging van de prijs zei Bennett “het Ehrental echtpaar, door Zichron Menachem, doen het Heilige der Heiligen, hun missie is om alles te doen voor de kankerpatiënten en hun families om hen uit de pijn, angst en lijden te halen en hen naar een gelukkige en hoopvolle plaats te brengen, “. “Mazal tov Chaim en Miri, jullie zijn allebei een inspiratie voor ons allemaal.”

Chaim en Miri zijn grondleggers van Zichron Menachem,  en hebben de organisatie opgericht ter ere van hun oudste kind, Menachem, die stierf aan kanker (leukemie) toen hij 15 was.

“Twee dingen hebben we niet in de organisatie, politiek en religie,” zeiden de Ehrentals tegen Bennett. “We maken geen onderscheid tussen seculier en religieus, tussen Mizrahim en Ashkenazim, ze zijn allemaal hetzelfde, en we helpen iedereen.We hadden niet gelukkiger kunnen zijn.”
Via deze link komt u op de website van Zichrom Menachem waar u een donatie kunt doen.