18 minder bekende maar zeer fascinerende weetjes over Israel

 

Op 9 mei viert Israel haar 71ste verjaardag. Tgv daarvan heeft NoCamels 18 minder bekende maar zeer fascinerende weetjes over Israel bij elkaar gezet.

1. In het Ashkelon National Park is de grootste hondenbegraafplaats die bekend is in de antieke wereld. Archeologen zeggen dat hoektanden begraven waren in deze begraafplaats vanaf de vijfde tot derde eeuw v.Chr.

2. De Judean Dadelpalmboom, waarvan werd gedacht dat deze uitgestorven is, werd “tot leven”gewekt na de ontdekking van 2.000 jaar oude zaden in een aarden pot. Eigenlijk is Israël een “powerhouse” op de dadelmarkt  en levert 65 procent van ‘s werelds Majhoul (Medjool) dadels.

3. Er zijn geen autofabrieken in Israël, maar het land loopt voorop in de evolutie van ” zelfrijdende” auto’s  en wordt Israël ook wel een “smart car hub” genoemd.

4. Het allereerste levende hart (niet de ware grootte maar eerder een miniatuurhart) werd geprint aan de Universiteit van Tel Aviv met behulp van een revolutionair 3D-drukproces dat menselijk weefsel van een patiënt combineert. De wetenschappers printen een heel hart compleet met cellen, bloedvaten, ventrikels en kamers.

5. Als je een hartprobleem hebt, is het het beste om dit in Israël te hebben. Ongeveer 81 procent van de patiënten in Israël ondergaat levensreddende binnen 12 uur na het begin van de symptomen, volgens een Acute Coronary Syndrome-Israel (ACSIS) -enquête. Het wereldgemiddelde bedraagt 65 procent, in de VS ligt het aantal op 70 procent, en in Engeland is dat 66 procent.

6. De 10 kilometer lange Malham-zoutgrot in Mount Sedom is ‘s werelds langste zoutgrot. Het ligt aan de zuidwestelijke punt van de Dode Zee.

7. Modellen in Israël moeten een BMI van minstens 18,5 hebben om op de catwalk te verschijnen of in advertenties. In 2012 werd Israël het eerste land dat een wet aannam die het gebruik van te magere modellen verbood en adverteerders verplichtte om foto’s te identificeren van modellen waarvan de foto’s gefotoshopped waren.

8.  In Tel Aviv zijn hoogste aantal honden per hoofd van de bevolking in de wereld met één hond voor elke 17 personen.

9. 80 procent van de Israëli’s eet dagelijks vers fruit en / of groenten. Om dat aantal in perspectief te plaatsen, volgens het CDC, eet 90 procent van de Amerikanen dagelijks niet genoeg vers fruit en / of groenten.

10. Bamba, het bestverkopende snackvoedsel van het land, is een wereldwijd fenomeen dankzij onderzoeken die laten zien hoe het kinderen helpt bij het tegengaan van pinda-allergieën.

11. Het eerste privé-gesubsidieerde ruimtevaartuig om de maanbaan, binnen te gaan, Beresheet, is een Israëlisch project dat de wereldwijde ruimtegemeenschap verbaasde met zijn vindingrijkheid en chutzpah. Het nam ook epische selfies met de maan en de aarde vanuit de ruimte.

12.  Israël is een paradijs voor ornithologen, aangezien er elk jaar meer dan een miljard vogels over het land vliegen. Israël bevindt zich zo toevallig op een van de belangrijkste Palearctic-Afrikaanse migratieroutes.

13. De stad Tel Aviv is de thuisbasis van de eerste Olympische indoor indoor velodrome wielrenbaan van het Midden-Oosten.

14. ‘S Werelds eerste educatieve clown initiatief – met therapeutische clowns in de schoolomgeving – begon in Israël. Educatieve clowns voegen vreugde toe, verbeteren de eigen identiteit en verminderen stress bij studenten en medewerkers.

15. Ben-Gurion International Airport wordt beschouwd als ‘s werelds meest veilige luchthaven.

16. Mamanet, de enige sportcompetitie voor moeders, startte in 2005 in Israël. Tegenwoordig nemen duizenden moederspelers deel aan het cachibol-competitiewedstrijd in heel Israël, evenals in andere landen, waaronder Canada, de VS, Oostenrijk, Italië, Griekenland , Cyprus en meer.

17. Razzouk Ink in de oude stad van Jeruzalem gaat door met een 700-jarige familietraditie van pelgrimstatoeages in het Heilige Land. Eeuwenlang worden bezoekers van het Heilige Land (inclusief kruisvaarders) geïnkt met een christelijk tatoeagesymbool om hun bezoek te gedenken.

18. De lijm op Israëlische postzegels is gecertificeerd koosjer. Dus, iedereen – seculier tot religieus – kan de lijm likken om stempels aan te brengen zonder bang te zijn om een ​​kasjroetwet te overtreden.

Advertentie (4)