Emanuel Moreno kwam in 2006 om het leven en werd benoemd tot “Held van Israel”

 

Emanuel Moreno, de zoon van mijn zwager, kwam in augustus 2006 om het leven tijdens een operatie in de Baelbek vallei in Libanon. Diep in gebied wat werd beheerst door Hezbollah. Hij werd slechts 35 jaar oud.

Wie was deze bijzondere man? Luitenant Kolonel in de Shayeret Matkal, de speciale, zeer speciale unit binnen de IDF. Door sommigen werd hij beschreven als “een vechter zoals er na Bar Kochba niet meer was geweest”. Anderen beschrijven hem “als de beste soldaat ter wereld”.

Op deze website leest u meer over het korte, maar bijzondere leven van deze “Held van Israel”, wiens geest en gedachten goed doorleeft middels de vele centra’s die in Israel zijn opgezet en zijn naam dragen.

In dit kranten artikel beschrijft zijn vrouw hoe ze “voelde” dat er iets mis was.

VIDEO: Familie en vrienden vertellen wie Emanuel Moreno was en hoe hij leefde.

(Klik op de ondertiteling knop voor engelse vertaling)

VIDEO: Naftali Bennett vertelt hoe zij samen dienden in de Sayeret Matkal eenheid van het Israelische leger.