De nationale parken in Israel maken zich op voor een druk weekend

Een gedenkteken voor een Bijbelse profeet, een sterrenwacht en een wandeling door Masada maken deel uit van de speciale weekendevenementen die worden gepromoot door de Israel Nature and National Parks Protection Authority, aldus de Jerusalem Post.

MASADA

Het is een adembenemende ervaring om zonsopgang boven Mount Masada mee te maken. Je moet dan wel vroeg in de ochtend met de kabelbaan of lopend of via het speciale pad ( ca. 50 min) naar de top van Masada gaan. Opde top zie jedde archeologische ontdekkingen die dateren uit de tijd van koning Herodes de Grote getoond. Deze omvatten de oude synagoge, waterreservoir en woningen van de Joodse zeloten die zich afzijdig hielden tegen de Romeinse indringers. 

De Romeinen hadden hun handen vol poging om de geest van de Joodse rebellen te breken. De holdouts pleegden zelfmoord in plaats van door de indringers tot slaaf te worden gemaakt. Tegenwoordig is Masada een symbool van verzet en vinden de ceremonies van de Israel Defence Force op zijn hoogtepunt plaats. 

Einot Tzukim

Nu de lente is aangebroken, zijn de zwembaden van Einot Tzukim geopend voor weekenden en vakanties. Bezoekers kunnen een rondleiding door het historische gebied maken en de unieke flora in de buurt van de Dode Zee zien.

Sterren kijken in de Jordaanvallei

Het fort van Belvoir , wordt beschouwd als een unieke plek voor sterren kijken. Het kruisvaarder fort, gelegen in het noorden van Israël wordt in het Hebreeuws Cochav HaYarden genoemd, of wel “ster van de Jordaan”  en Kawkab al-Hawa, of “ster van de wind” in het Arabisch.

Het graf van de profeet Samuel

Tienduizenden maken de bedevaart elk jaar naar het Nabi Samuel National Park , de traditionele locatie van het graf van de profeet Samuel, in het Hebreeuws Kever Shmuel genoemd.

De structuur van het grote kruisvaarders fortwerd gebouwd boven de ondergrondse tombe. Tijdens het Mameluke-tijdperk werd er bovenop een moskee gebouwd. In 1895 creëerden 13 Jemenitische Joodse families een Joods landbouwdorp op de locatie. Samuel, de Bijbelse profeet die het Joodse volk leidde en werd gekroond tot Koning Saul, werd begraven in Rama, volgens 1 Samuël 25: 1. Tegenwoordig bevindt de tomb zich aan de rand van de wijk Ramot in Jeruzalem aan de noordrand van de hoofdstad.

Advertentie (4)